Az elektronikus egészségügy szolgáltatásai sok könnyebbséget hoztak

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér 2017-es bevezetésével számos lehetőség nyílt meg mind a páciensek, mind az ellátók számára. Páciensként egy helyütt megtalálhatja a rendszer indulása óta született összes leletét (későbbiekben a korábbi leletek is feltöltésre kerülnek), értesítést kérhet arról ha elkészült egy lelete, vagy ha orvosa feltöltötte a felírni kért recepteket. Nagyszerű dolog nemde? A funkciók teljességéhez ügyfélkapu regisztráció szükséges, ami manapság már szinte minden hivatalos elektronikus ügyintézés feltétele. Ha nincs még ügyfélkapu regisztrációja, mindenképpen megér annyi erőfeszítést, hogy egyszer befárad az okmányirodába akár egy elektronikusan egy előre egyeztetett időpontra. Szép új világ, lássuk részletesebben, de egyszerűen, hogy is műkődik a rendszer!

eRecept

Lekérdezheti a felírt elektronikus receptjeit. Külön lapon jelennek meg a már kiváltott és a még kiváltásra váró vényei a megadott időszakra vonatkozóan. Nem kell folyton a háziorvost és a patikust kérdezgetnie mi van felírva a felhőben. Az eReceptek részletes tartalma is megtekinthető, a hagyományos úton (papír alapon) felírt vények azonban csak a kiváltott receptek között jelennek meg, mivel azokat a patika viszi fel a rendszerbe a kiváltás során. Beállíthatja, hogy email értesítést kapjon amikor orvosa felírta és feltöltötte a felhőbe az Ön által kért vényeket. Elektronikus receptjeinek felírásakor jogszabály adta lehetősége, hogy akár telefonon kérje meg háziorvosát, hogy amennyiben nincs panasza, úgy írja fel Önnek rendszeres gyógyszereit. A felírt gyógyszereket ellenőrizni tudja a felületen és TAJ számának ismeretében bárki kiválthatja Ön helyett bármelyik gyógyszertárban, ha megkéri erre.

Egészségügyi dokumentumok

Ellátásai között a Egészségügyi dokumentumok menüpont alatt találja azokat a digitális egészségügyi dokumentumait, melyek az EESZT-hez történő csatlakozást követően készültek Önről az intézményekben. Az egészségügyi ellátásai során keletkezett leletei, ambuláns lapjai, zárójelentései megtekinthetőek és bármikor letölthetőek. A rendszer indulása előtti leletek folyamatosan a későbbiekben kerülnek betöltésre a rendszerbe. Ez nagyon hasznos funkciója az EESZT-nek, mert a leletek hurcolása nélkül láthatja kezelőorvosa egy korábban az ország túlsó végén készített ambuláns lapját, illetve látva a korábbi ellátásokat, feleslegesen nem kér olyan vizsgálatokat, amik nemrégiben már elvégzésre kerültek. Bármikor megtekintheti, letöltheti és kinyomtathatja Ön is bármely egészségügyi szolgáltatónál elkészült leletét.

eProfil

Saját eProfiljába a kezelőorvosa által feltöltött soha vagy csak ritkán változó egészségügyi adatai kerülnek fel, melyek befolyásolják az Ön egészségi állapotát, és melyek akár életmentőek is lehetnek sürgősségi ellátás esetén. Ilyen egészségügyi adatok például az allergiára, a várandósságra, a vércsoportra, vagy a beültetett implantátumokra vonatkozó információk.

Eseménykatalógus

Ellátásai között az Eseménykatalógusában minden olyan esemény megjelenik, amikor Ön egészségügyi ellátást vett igénybe járóbeteg és fekvőbeteg szakellátó intézményekben vagy a háziorvosi szolgálatoknál. Az adatokat ezek az intézmények töltik fel, melynek segítségével Ön és kezelőorvosa is pontosan tudja, akár évek múltával is, mikor, hol, milyen vizsgálaton vett részt, és ki volt akkor a kezelőorvosa. 

eBeutaló

Amennyiben Önnek elektronikus, azaz eBeutalót írt fel orvosa, ebben a menüpontban tudja megtekinteni. A felületen lekérdezhetők a még érvényes és a már felhasznált eBeutalói is megadott időszakra vonatkozóan. Illetve megtekinthető lenne.... Ez a funkciója az EESZT-nek ugyanis még sajnos nem működik igazán. Pedig a járványhelyzet során igazán nagy előny lenne, ha egy telemedicinális (telefonos) konzultációt követően amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy szükséges Önt további kivizsgálásra beküldenie, akkor a szükséges beutalót is el tudná juttatni Önnek és a szakrendelőnek.

Digitális önrendelkezés

A digitális önrendelkezés lehetőséget ad Önnek, hogy az EESZT által kezelt egészségügyi adataihoz történő hozzáférést szabályozza. Folyamatosan követheti, hogy ki kért hozzáférést az Ön adataihoz, illetve beállíthatja, hogy milyen EESZT esemény kapcsán kér értesítést a rendszertől. A kezelőorvosok számára megjelenített adatok függnek az önrendelkezés során tett beállításoktól, engedélyektől, illetve korlátozásoktól.

Copyright © 2014 drsooszoltan.hu. Minden jog fenntartva.

United Kingdom gambling site click here